Όλο νόμοι κι αστυνόμοι…

… και σπανίως υπονόμοι, ώστε να ρίξουμε εκεί στα τρίσβαθα των αποπάτων τον οχετό ανοησίας, αναλγησίας, μπουρδολογίας και νομιμολαγνείας που έχει πλημμυρίσει τον τόπο, την ώρα που καίγεται ο κώλος μας από τη συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων.

Μια πολιτική που μας έφερε στον πάτο του βαρελιού, που κονιορτοποίησε τις ζωές μας και απαγόρευσε δια ροπάλου στους νέους να ονειρεύονται. Όλα αυτά έγιναν με νόμους και τώρα που μας παλουκώνουν, με νόμους, ζητούν από τους παλουκωμένους να σέβονται το παλούκι, καθότι νόμιμο! Μάλιστα! Ομιλούν για νομιμότητα και ανομία αυτοί που καθημερινά κατακρεουργούν το Σύνταγμα, που αλλάζουν τους νόμους κατά το δοκούν, φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας κι ύστερα κατηγορούν τους αντιδρώντες για ανομία. Θα επικαλούμουν το Χριστό και την Παναγιά, θα έκανα και κάνα δυο σταυροκοπήματα αλλά με τέτοιους κυβερνεύοντες οι οποίοι δεν έχουν το θεό τους, τζάμπα θα πήγαινε ο κόπος.
Τι να πει κανείς; Μια κυβέρνηση η οποία επιστρατεύει απεργούς παρανόμως, καθότι δε συντρέχουν ούτε λόγοι πολέμου, ούτε θεομηνίας, ούτε δημόσιας υγείας, όπως ο νόμος προϋποθέτει, έρχεται και θέλει να βγει κι από πάνω.
Και εκτός αυτού να σας πω και κάτι ακόμη; Οι νόμοι είναι μεν για να τηρούνται, πρώτα απ’ όλα από τις κυβερνήσεις, αλλά οι λαοί δικαιούνται και να τους αμφισβητούν όταν είναι νομιμοφανείς και έρχονται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.
Όπως πολύ εύστοχα είπε ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ (εκπομπή όαση, που πήγαν να την καταργήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν), «εάν οι άνθρωποι τηρούσαν πάντοτε τους νόμους τότε θα μιλούσαμε ακόμη είτε τούρκικα είτε γερμανικά»! Σαφώς, αφού και τότε υπήρχαν νόμοι αλλά κάποιοι «παράνομοι» τους αμφισβήτησαν, εναντιώθηκαν, πολέμησαν και σήμερα η λαλίστατη κυρία Βούλτεψη και ο πολλά βαρύς Κεδίκογλου μπορούν και παίζουν τους δημοκράτες. Προσπαθώντας να μας πείσουν πως η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι οι εκλογές και αφού ψηφίστηκες μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου.
Αμ΄ δεν είναι έτσι κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης. Δημοκρατία είναι οι εκλογές και η βουλή φυσικά, αλλά είναι και το δικαίωμα στην απεργία, είναι το δικαίωμα στην υγεία, είναι το δικαίωμα στην παιδεία, είναι τα εργασιακά δικαιώματα και επί πλέον, αν το έχετε ξεχάσει, είναι και το δικαίωμα στην αμφισβήτηση και την προσπάθεια αλλαγής αλλά και κατάργησης νόμων.
Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις αρλούμπες των διαφόρων λιμοκοντόρων της κρατικής ευταξίας, η ιστορία της ανθρωπότητας και η εξέλιξη των κοινωνιών δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σειρά αμφισβήτησης και σφοδρής σύγκρουσης πολλές φορές, με τους νόμους που υπήρχαν. Αλλά ξέρετε; Όλη τούτη η επίκληση στη νομιμότητα γι’ αυτό γίνεται.. Επειδή προσπαθούν οι κυβερνεύοντας να διατηρήσουν το στάτους, όπως έκανε και ο Λουδοβίκος στη Γαλλία, το 1789.
Θα ήθελα να πω και κάτι για τη βία που ζητούν καθημερινά από όσους αντιστέκονται και έχουν ένα άλλο όραμα για την κοινωνία, να καταδικάσουν από όπου κι αν προέρχεται, αλλά δεν υπάρχει λόγος, Απλά θα επικαλεστώ και πάλι τη Γαλλική Επανάσταση, επάνω στην οποία βασίστηκε η ύπαρξη της σημερινής Ευρώπης, που τόσο θαυμάζουν όλοι τούτοι οι ανάλγητοι νομιμόφρονες της κακιάς ώρας.
Άλλωστε, πως να μιλήσεις με αυτούς που μοντάρουν βίντεο, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας την ίδια ώρα που την επικαλούνται;
Επιτέλους να τελειώνουνε με αυτούς. Να τους στείλουμε στους υπονόμους της Ιστορίας μαζί με τους νόμους τους και τους αστυνόμους τους…
γράφει: ο Στράτος Κερσανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*